Hoe kies je een goede fokker?
Je wil graag een kitten kopen. Je kiest een ras en vervolgens ga je op zoek naar een goeie cattery. Maar... hoe weet je wie een goeie fokker is? Er bestaat geen lijst van ‘goeie fokkers’, dus dat is voor een leek niet altijd evident. Daarom deze tips (of klik op de afbeelding hiernaast). Bron: purrfectdesign.

Gezondheid en verzorging

Embryologie van de kat
Verwacht u een kitten uit ons nest? Dan doen wij het samen! Bekijk hier de fases van ontwikkeling van de kitten in de buik van de moeder-poes.

DNA testen
Indien u DNA onderzoek wenst uit te laten voeren,  dan is deze website van erkende laboratoriums in Nederland ingericht om fokkers en eigenaars van katten optimaal van dienst te kunnen zijn.

Wat mogen katten eten en wat niet?
Wanneer je een kat hebt kun je je wel eens zorgen maken over wat je kat nou eigenlijk mag eten. Lees hier alles over voedsel van katten

Giftige planten voor de katten.
Verwijder alle mogelijk gevaarlijke giftige planten in en rondom uw huis. Op deze site staan veel plantensoorten waarvan wij weten dat deze gevaar kunnen opleveren voor uw kat.

Welke vitaminen heeft een kat nodig?
Net als voor mensen is het voor katten erg belangrijk om genoeg vitaminen binnen te krijgen. Over het algemeen bevat kattenvoeding voldoende vitaminen. Echter, wanneer de kat ziek is geweest, is het raadzaam om de kat extra vitaminen te geven. Klik hier voor meer info.

Ras en genetica

Waar de keurmeesters opletten
Wil je meer weten over de rasstandaard en waar de keurmeesters opletten? Klik dan hier.

Traditioneel versus origineel Ragdoll
Dit interessante artikel geeft toelichting op de vraag: waarom verwijzen we naar het zuivere ras van de Ragdoll als de “Originele Ragdoll ”?

Kleuren codes op de stamboom 
Alle katten met FIFe stamboom hebben een EMS code van de kleur en patroon van het ras. Via deze site vind je de betekenis van deze codes.

Inschatting kleur kittens
Ben je nieuwsgierig wat voor kleur kunnen de kittens uit een bepaalde match hebben? The British Ragdoll Cat Club heeft hier iets handigs voor bedacht.

Genetica van kleuren
Wil je meer weten over genetica van kleuren van Ragdoll, dan kun je een kijkje nemen op deze website.