De eerste kitten

Amina is de eerste kitten die geboren is binnen onze cattery. Maar dit is niet het enigste wat haar zo bijzonder maakt. Zij was ook de enige kitten die haar moeder Sona gekregen heeft! De sterke, gezonde, actieve en superlieve fluffy baby Amina heeft ons hart gestolen en was niet meer weg te denken in ons gezin. 

Ze is ook sterk gehecht aan haar tante Blaze die af en toe meer geduld voor haar spelbuien heeft dan haar moeder. Amina is een Blue Point Mitted poesje met een sterk uitgesproken elegante oogopslag en zeer dichte vacht. Mogelijk krijgt zij in de toekomst een licht lynx patroon op haar voorhoofd. Wij genieten heel veel van haar en zijn zeer benieuwd naar haar ontwikkeling in de toekomst. Foto op de banner boven: Amina is 10 maanden oud.

Ouders

Amina is dochter van Sona en Loki. Onze Sona is begin januari 2022 afgereisd naar het mooie Friesland en op date geweest bij Loki van de cattery Van de Tobbedanser. Het reizen is zeker niet haar hobby, maar na 5 dagen verblijf en goede zorg bij Loki is Sona zwanger thuis gekomen. Het was mooi om te zien hoe zij bij het ophalen lekker knus samen met Loki in één mand opgerold lag te knorren :-) Moet ik hier echt weg?

Loki is een zeer aanhankelijke en stevige fluffy Blue Lynx Point kater van een verantwoorde cattery die al meer dan 10 jaar lang een goede naam heeft in Nederland. Hij is door ons geselecteerd op o.a. karakter, uiterlijk en passend genetisch profiel. Loki is een jonge, gezonde en volledig geteste kater met een mooie stamboom. De zwangerschap van Sona verliep zonder complicaties en Amina is volgens de planning geboren 12 maart 2022 met het bovengemiddeld gewicht van 104 gram. 


Wil je weten hoe Amina opgroeide?

Haar naam.

Amina Amiga betekent toegewijde vriendin en dit zegt veel over de reden waarom zij bij ons gezin hoort.

Amina (Arabisch: أمينة amīnah), is een mooie Arabische vrouwelijke voornaam en betekent "toegewijd, eerlijk, recht door zee, betrouwbaar, de moeite waard (geloofwaardig), loyaal, trouw, gehoorzaam". Haar tweede naam Amiga is afkomstig uit het Spaans en betekent 'vriendin'.

Testen en registraties. 

Info Gegevens
Volledige naam Amina Amiga Monna Vika
Geboortedatum 12-03-2022
Stamboom Ja, afgegeven door NLKV
Kleur Blue Point Mitted
EU Paspoort Ja, Nederland
Chip Ja, geregistreerd
Recente vaccinatie 03-06-2022 Nies- en Kattenziekte
Recent volledig klinisch onderzoek 03-06-2022, gezond incl. dierenartsenverklaring
Bloedgroep A (bevestigd via DNA onderzoek)
Recente (bloed) test FeLV Wordt gedaan bij de leeftijd van 1,5 - 2 jaar
Recente (bloed) test FIV Wordt gedaan bij de leeftijd van 1,5 - 2 jaar
Recente echo HCM Wordt gedaan bij de leeftijd van 1,5 - 2 jaar
DNA onderzoek HCM3 25-07-2022, geen afwijkingen
Recente echo PKD/CIN Wordt gedaan bij de leeftijd van 1,5 - 2 jaar
DNA onderzoek PKD 25-07-2022, geen afwijkingen
DNA vacht kleur draagt geen chocolade, draagt geen kleurverdunning
Aantal nesten gebaard 0, mogelijke eerste dekking in het voorjaar 2024
Ontworming Kittenkuur (5x) hierna 4 keer per jaar, Milbemax
Vlooien-/tekenbestrijding tot nu toe was het niet nodig
Voer Royal Canin (nat en droogvoer Kitten), Wolfood Cat (graanvrij), Naturina (blik 100% zalm met kreeft, lever of garnalen), Wild Freedom (graanvrij, eend), gekookte kipfilet.