Welkom to the world sweet heart!  The one and only baby girl Amina!

Geboorte en de eerste week

Amina is op 12 maart 2022 gezond geboren met een bovengemiddeld gewicht van 104 gram. Zij is de enigste kitten van zijn moeder, dus kon heerlijk genieten van ruim melk, zorg en aandacht van haar trotse moeder Sona. Binnen één week is haar gewicht verdubbeld, een goed teken van de gezonde groei van Amina. Amina verblijft voorlopig onder toezicht van de webcam in de werpkist met bodemverwarming die geïnstalleerd is in onze slaapkamer. 

Week 2  (19-25 maart 2022)

Startgewicht van deze week is 203 gram. De vacht van Amina begint kleurtje te krijgen, ook haar oogjes gaan langzaam open. Het wordt duidelijk dat zij een Blue Point Mitted poesje wordt met een schattig wipneusje en een lekker dikke fluffie vacht. Zij probeert al op haar pootjes te staan, maar dit gaat nog vrij wiebelig. Rustig aan meisje, wacht totdat jouw oogjes en oortjes open zijn:) 

Week 3 (26 maart - 1 april 2022)

Deze week begon met het gewicht van 312 gram, wat gaat het hard! De moeder van Amina begint krols te worden en Amina moet bijgevoerd worden. Gelukkig verzorgt haar moeder haar verder uitstekend en de Royal Canin Babycat Milk bevalt Amina ook. De oogjes en oortjes zijn in de loop van deze week open gegaan. Zij wordt steeds nieuwsgieriger naar alles wat er om haar heen gebeuren gaat. 

Week 4 (2- 8 april 2022)

Amina haar gewicht is 407 gram, wat aan het einde van deze week 550 gram wordt! Er is ook heel veel gebeurd deze week! Amina is verhuist naar haar ren in onze woonkamer en heeft kennis gemaakt met haar tante Blaze. Ook eet zij 1 keer per dag heel graag (en zelfstandig!) van een schoteltje 20 gr Royal Canin Baby mousse op. Haar melktandjes zijn doorgekomen en aan het einde van deze week heeft zij haar kitten WC gebruikt, wat een meid zeg!! Zij begint lol te krijgen in het rennen, spelen en klimmen, heerlijk poesje!

Week 5 (9 - 15 april)

Op 15 april weegt ons kittentje 685 gram. Deze week was een week vol ontwikkelingen en ontdekkingen. Amina klimt nu over de kittendrempel van haar ren. Deze staat nu permanent dicht. Omdat zij nog niet ingeënt is speelt zij uitsluitend in haar ren, kittenkamer (waar de vloer ontsmet is) en op de bank. Amina eet intussen ook harde brokjes, is volledig zindelijk, heeft leren springen en klimt moeiteloos op het puntje van de krabpaal. Zij heeft haar tandjes ontdekt en moet nu leren dat niet alles en iedereen het leuk vind om deze te voelen :-) Ook wordt Amina een paar keer per dag geborsteld en is deze week volgens schema voor het eerst ontwormd. 

Week 6 en 7 (16 - 30 april) 

Aan het einde van zijn 7e week weegt Amina 900gr! Haar ren is intussen afgebroken, in plaats daarvan hebben wij de helft van onze woonkamer voor haar ter beschikking gesteld :-) De volgende stap bij zijn socialisatie, zij mag nu zelf contact met ons zoeken en heeft uiteraard veel meer ruimte om te spelen, klimmen en te rennen! Wat een heerlijk meisje is dit: energiek, speels en zeer dapper! Zij is bevriend geraakt met de robotstofzuiger en de gewone stofzuiger, maakt gebruik van het drinkfonteintje, gaat naar ‘groten poezen wc’ en kan best hoog klimmen! Wanneer zij moe wordt komt Amina spinnend het liefst op de bank bij jouw benen of blote voeten liggen, vind zij heerlijk warm en vertrouwd. Aan het einde van deze periode is Amina voor de 2e keer volgens de schema ontwormd.