Welkom op de persoonlijke pagina van onze kitten Bowie! Graag informeren wij alle geïnteresseerden in de groei en ontwikkeling van deze mooie Ragdoll kitten. Met ingang van 10 juni is Bowie beschikbaar voor reservering. Mocht u serieuze interesse hebben, neem dan contact met ons op.

Bowie is het resultaat van een zorgvuldig uitgezochte genetisch profiel van zijn ouders Sona en Loki van de Tobbedancer. Beide ouders zijn deelnemers aan het, internationale gezondheidsprogramma en uitgebreid getest (DNA, bloedonderzoek en jaarlijkse echo) op erfelijke ziektes. Resultaten van deze testen maken deel uit van het documentenpakket die meegegeven wordt aan zijn nieuwe eigenaar. Lees hier meer over de stamboom van Bowie.

Sona

Loki

ALGEMENE INFORMATIE

Bowie is gezond geboren op 10 april 2023. Zijn kleur is Blue Point Mitted met blaze. Hij heeft dus witte schoentjes aan en een witte aftekening op zijn neusje. Bowie is een grote, energieke, dappere en heel speelse kitten. Hij is waarschijnlijk niet geschikt voor de eigenaren die slechts één kat in huis hebben en wordt gecastreerd aangeboden. Uiteraard wordt hij goed gesocialiseerd, is volgens schema 2 keer ingeënt en 4 keer ontwormd. Lees meer info over het fokbeleid van onze cattery. De toekomstige eigenaren kunnen rekenen op volledige begeleiding en op een leuke ‘voorpret’ periode in afwachting van de kitten. Wij wensen u veel plezier bij het lezen van onze blog over zijn groei en ontwikkeling!

Geboorte en de eerste week

Bowie is zonder complicaties geboren in de nacht van 9 op 10 april 2023. Hij woog 130 gram en was de eerste en het grootste kitten van het nest van vier kittens. Al snel na de geboorte dronk hij graag melk van zijn moeder en binnen 7 dagen woog hij al 287 gram. Op de foto’s is goed te zien wie de grote kerel Bowie is :)


Week 2

De tweede week staat in teken van nog meer groeien en oogjes open natuurlijk. Aan het einde van de tweede week weegt hij al 420 gram. Hij gaat aan de wandel en raakt een beetje uitgekeken op de werpkist waarin nog tot nu toe verblijft. Het is nu al duidelijk dat hij een vrij dichte vacht heeft. De bodemverwarming van de werpkist is voor hem echt overbodig. Zo’n stoere knapperd!


Weken 3 en 4

En dan opeens gaat het heel hard! Bowie leert lopen, wordt super nieuwsgierig, wil graag opgepakt worden en bij jou op schoot spelen. Aan het einde van de vierde week verhuisd hij definitief naar de ren met veel speelgoed. Ook leert hij zelf naar de kattenbak gaan, wat zijn moeder veel werk scheelt. Moeder Sona laat hem bijna nooit alleen en laat de andere poezen van onze cattery nog niet bij hem. Aan het einde van de week 4 (is op 7 mei) is het gewicht van Bowie 628 gram en is hij voor het eerst ontwormd.


Weken 5 en 6

Deze twee weken staat in het kader van veel bewegen en nieuwe smaken ontdekken. Ook drinkt Bowie alleen melk van zijn moeder, wel beginnen wij met het proeven van kleine hapjes. Het is de bedoeling dat hij een gevarieerde eter wordt die ook van het zachte/natte voer houdt. In tegenstelling tot honden is het zachte voer beter voor katten, maar niet alle katten zijn hier aan gewend. Het eerste hapje van Bowie was verse tartaar, hierna volgde Royal Canin baby moes en gekookte kip. Bowie is nu volledig zindelijk en mag nu de woonkamer ontdekken. Hij leert springen, miauwen en maakt beter kennis met zijn tante Blaze en zijn oudste zus Amina. Op 21 mei weegt hij 920 gram en is voor de tweede keer ontwormd. En wat wordt hij knap!!


Weken 7 en 8

In de loop van deze twee weken bouwde Sona af met het geven van melk. Bowie raakt gewend aan allerlei hapjes en wordt steeds actiever en dapper. Gekookte kip, zalm en wat hapjes met eend vind hij het lekkerst. Ook mag hij weleens bij ons op het terras kijken. Hier komen geen vreemde katten langs en raakt hij gewend aan de zon, wind en nieuwe geluiden en geuren. Er is geen plek in huis waar Bowie niet wil zijn, maar slapen doet hij het liefs bij jouw benen op de bank of op de stoel van de eettafel. Op 10 juni hebben wij de twee maanden van Bowie gevierd! Wat gaat het snel, hij weegt intussen 1.334 gram. 

…wordt vervolgd :)